onsdag 6 augusti 2008

Blues vid Lagan





Det svänger på Gröna Hästen i Laholm första kvällen i augusti. Ja, det är 1 augusti - dagen före vår hemresa från kusten, Halland och Skåne.
Mest blues, men även jazz, soul och lite gospel. Vilka musiker och vilken stämning! Sweet Georgia Brown som var kvällens huvudartist bjöd verkligen på sig själv och fick med publiken. Musikerna Bill Öhrström, Stew Cutler och Robert Östlund gick inte av för hackor heller (verkar som om det ingår i att vara musiker att kunna växla mellan olika instrument och även sjunga - proffsigt). Synd att det inte går att få med ljud/musik här...
Undviker blixt så långt som möjligt (särskilt som jag bara har inbyggd blixt än så länge). I de tre första bilderna har jag inte använt blixt, jag har använt gråkort för att få bättre vitbalans och försöka få det ljus som var i lokalen. Ställde ISO på 800 och brusreducerade dem i efterhand i Neat Image. I sista bilden (på Robert Östlund)har jag dock använt blixt men dragit ner på styrkan (blixtkompensation). Det märks att den bilden skiljer sig från de andra - det blev inte riktigt det ljuset som rådde.

4 kommentarer:

  1. Kul o se!!// Robert Östlund

    SvaraRadera
  2. Hej Kicki! Samma här tycker det är kul att läsa din blogg och titta på dina mycket fina bilder. Tycker särskilt om dom från Skummeslöv, väldigt vackert och rogivande. Hoppas du också har det bra. Kramar från Helena Lans

    SvaraRadera
  3. Åh, Bill, en himla bra bluesartist! Såg honom precis nyss, nu ikväll. Han spelade tillsammans med min brorsas band, Bie Blues Band, på en lokal festival här. De jammade loss rejält!

    SvaraRadera
  4. Visst är det kul att det händer lite saker i Laholm - och att det satsas på bra musik!

    SvaraRadera